Dubbla vinster i Olofström

18 MAR 2018 22:43
Bortaresa stod på programmet när 59ans elitlag skulle spela liga på lördagen. Sammandrag i Olofström närmare bestämt med matcher mot Kabaré BS och Örgryte IS.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2018 23:13

I Olofström var det som ovan nämnts sammandrag, och ett sammandrag på Allsvenskan 43 2016. Den 43 ft långa profilen visade sig dock inte vara så lättlöst i många avseenden, men inledningsmatchen mot Kabaré BS vållade ändå inte 59an några problem. Ett svagt Kabaré, som redan är nerflyttningsklart från Sydallsvenskans A-grupp, vägde för lätt mot 59an. Slutresultatet 17-3 (6371-5727) vittnar klart om det. Även hemmalaget Olofströms BS vann med stora siffror över Kabaré.

I efterföljande match väntade nu Örgryte IS, och nu på nyoljade banor. Örgryte som krigar kring det övre kvalstrecket i A-gruppen inledde också bäst, och tog ledningen med 1-4. Den mindre bra inledningsserien blev dock en väckarklocka för 59an, som direkt tog hand om andraserien när Örgryte tappade det mesta av sitt spel. Därmed var det kvitterat i matchen. 59an fortsatte sedan att dominera även tredjeserien, och vann densamma med 3-2. Man stod nu med en knapp ledning med 8-7 när matchen skulle till att avgöras. Och precis som under stora delar av säsongen visade 59an styrka när det skulle till att avgöras, även om det länge och väl var hyfsat jämnt i avslutningsserien. Slutresultatet stannade vid 12-8 (6457-5954) efter 4-1 i sistaserien.

Individuella toppar: (Kabaré) Anton Borg (927) och André "Adde" Ekberg (901). (Örgryte) Anton Borg (915) och Daniel Ströbeck (889). Två obesegrade par hittar vi i matchen mot Kabaré i Anton och Johan Andreasson samt i Adde och Kristoffer "Stoffe" Persson.

Nu återstår endast två ligaomgångar för laget, vilka spelas de två kommande helgerna efter påskhelgen. En hemmamatch mot BK June, och avslutningsvis en bortaresa till Nässjö och Borås.

Foto: Arkiv

- 59ans elitlag -