Höstens åttonde seger kom mot IFK Borås

19 NOV 2017 10:49
Efter två helgers individuellt tävlande var det åter dags för ligaspel. För 59ans elitlags del var det dock bara en match innan det stundande "juluppehållet". Detta då minisammandraget i Hässleholm (2 december) flyttats till mitten på februari.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2017 10:52

Direkt efter Farmens match var det dags för 59an att ta sig an IFK Borås. Ett Borås som så här långt haft det tungt på poängfronten. Några poäng i Olofström blev det inte heller för Borås, som föll med klara 15-5. Några poäng såg det inte ut att kunna bli för Borås mot 59an heller. Ledning med 8-1 i halvtid för 59an sedan paret Anton Borg och Daniel Ströbeck räddat oavgjort på förstabordet i andraserien.

Tredjeserien blev sedan en mindre välspelad serie där Borås hade chanser att kraftigt reducera 59ans ledning. Men 59an stretade emot bra på tredje och fjärde banparet, och kunde med små marginaler greja två banpoäng. Två viktiga banpoäng som även säkrade matchvinsten. Ledning 10-4 inför avslutningsserien. En lätt avslagen sistaserie vanns sedan av 59an med 3-2 efter en stark spurt, och därmed slutade matchen i 13-6. Topptrion i ett jämnt 59an var André "Adde" Ekberg (837), Filippa Persson (813) och Anton Borg (810). Tre banpoäng var spelade Adde och Kristoffer "Stoffe" Persson samt Filippa och Daniel "Danne" Nilsson hem.

I och med vinsten så tronar 59an fortsatt överst i Sydallsvenskans B-grupp med 16 inspelade poäng på nio matcher, och detta var som tidigare nämnts också 59ans sista match för hösten. Oavsett utgången i minisammandragen 2 december så kommer nog 59an att gå till juluppehållet som ledare av grupp B.

- 59ans elitlag -