Två hemmavinster tog laget upp i topp

17 SEP 2017 23:07
Helgens ligaomgång innebar två hemmamatcher, där söndagsmatchen var en tidigarelagd match som skulle spelats senare i höst. Det var också två matcher med lite olika händelseförlopp.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 09:15

Lördagsmatchen var mot nykomlingen Team Lerum BC. Och på oljeprofilen Elitserien 40 ft var det snudd på klasskillnad mellan lagen. Förvisso hängde Lerumslaget med hyfsat bra inledningsvis i de flesta serierna, men när det närmade sig ruta 7 och 8 var 59an genomgående det starkare laget.

Detta syns också med önskvärd tydlighet i serierna (5-0, 5-0, 3-2 och 4-1). Och det resulterade i vinst med klara 17-3 och slagpoängen 6481-5916. Individuellt i matchen så dominerade 59ans André "Adde" Ekberg med 904. Närmast bakom honom var Team Lerums Anders Holmqvist på 827. I 59an hamnade annars även Anton Borg (815) och Kristoffer "Stoffe" Persson (801), i ett annars jämnt hemmalag, över pari. Obesegrat par i matchen var 59ans Cajsa Wegner och Adde.

Motståndarna i den flyttade söndagsmatchen var Elitserielaget Team Clans farmarlag, och det var gästerna från Nässjö som tog kommandot i matchen när 59an inledde väl svagt. Den svaga inledningsserien av 59an utnyttjade Team Clan genom att ta ledningen med 4-1.

Den svaga inledningen och underläge med 4-1 fick 59an att tagga till och skärpa spelet i andraserien. Detta gav också utdelning i serien och man kunde ta kommandot matchen. Man nollade nämligen Team Clan i andraserien, och ställningen var 6-4 i halvtid. I tredje förvaltade 59an sin ledning, och kunde också dryga ut den ytterligare. Paret Kristoffer "Stoffe" Persson och Daniel "Danne" Nilsson såg, som ett av dagens par,  till att dryga ut 59ans ledning till hela 10-5. Detta sedan paret vunnit banpoängen med tre pinnars marginal.

59an kontrollerade sedan avslutningsserien när man vann två banpoäng men tappade totalen med 15 pinnar. Bl a avslutade Anton Borg med 277 här, men bäst i laget blev han inte utan Jenny Wegners 819 räckte. Matchbäste spelare hittar vi istället hos gästerna i Håkan Fasths 884. Flest inspelade banpoäng stod två par i 59an för när de vann vardera tre banpoäng. Paren var Stoffe och Danne samt Mikael "Kvasten" Andersson och Anton Borg.

Slutresultatet i matchen innebar att 59an förstärkte sin tabellposition som etta i B-gruppen med sex inspelade poäng på tre matcher. Team Clan F förstärkte också sin tabellposition i B-gruppen. Tyvärr i andra änden av tabellen.

Kommande helg väntar ytterligare en spelomgång, och då är det sammandrag i Helsingborg mot IS Göta F och Höganäs BC som gäller på söndagen.

- 59ans elitlag -