Andra vinsten för säsongen kom mot SStureby

28 OKT 2018 22:19
Då 59ans restprogram för hösten är synnerligen tufft, med fem bortamatcher och en hemmamatch, var poäng i söndagens match mot Stureby BK på Turbanhallen ytterst välkommet. Och 59an kunde knappt fått en bättre start på matchen.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2018 22:19

Efter rejäla omstuvningar i parkonstellationerna blev också poängutdelningen den önskade när en inte alltför jämn förstaserie slutade i 4-1 (1680-1471) till 59an. Och då syftar jag även på de stora poängmässiga skillnaderna mellan lagen på de fyra banparen.

Inte oväntat blev andraserien betydligt jämnare, och det var Stureby som stora delar av serien var lite före. Man var också på väg att kvittera 59ans ledning, men det stannade vid 2-3 sedan Mikael "Kvasten" Andersson och Daniel Ströbeck lade vantarna på andra banparet med sex käglors marginal. Totalen gick dock till Stureby och stockholmarna hade reducerat till 6-4.

I tredje serien var det åter 59an som styrde och ställde mest, och under andra halvan av serien anfördes laget av paret på bana 5-6, nämligen Christopher Narberg och Anton Borg. Med 1642-1502 och 4-1 hade man ledningen med 10-5 inför avgörandet.

Men den ack så viktiga banpoängen för att säkra matchvinsten satt långt inne, även om Kvasten och Ströbeck drog ifrån en del i början på serien. Men två tomrutor i rad gav Sturebys Dennis Eklund och Jimmy Wogel lite vittring på banparet. Men när Sturebyparet inte lyckades sätta strikarna de så väl behövde kunde Kvasten och Ströbeck hålla undan. Strax därefter säkrade 59an även vinsten på andra banparet. Och en skön tvåpoängare var i hamn med segersiffrorna 12-8.

Hos 59an toppade Daniel "Danne" Nilsson på 900 följt av Daniel Ströbeck (889) och Kristoffer "Stoffe" Persson (859). Hela tre par plockade vardera tre banpoäng, så omstuvningarna i parkonstellationerna inför matchen verkade vara av godo.

Jaha, och nu gör ligaspelet åter ett litet uppehåll för att åter vara igång helgen 17-18 november. För 59ans del betyder det en bortamatch mot BKF Falkenberg.

Foto:Jörgen Oksanen

- 59ans elitlag -