Ny rekordslagning av Farmen när segerraden förlängdes

26 FEB 2019 20:44
I söndags var det åter hemmamatch för Farmen i västra Götalandstvåan. Denna gång mot småländskt motstånd i form av Forsheda BK´s farmarlag. Ett lag som ligger i toppen av B-gruppen. Farmen spelar i C-gruppen.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 20:44

Farmen gjorde med tanke på artikelns rubrik en storstilad insats, även om det var gästerna som var bäst i inledningen av förstaserien. Men efterhand som serien fortskred kom Farmen, anförda av Per "Pelle" Monténs långa strikerad (267), närmare och närmare. Och när serien sedan var färdig hade Farmen t o m kommit ikapp och gått förbi gästerna. Detta betydde ledning med 4-1 (1559-1517).

Farmen fortsatte sedan både andra och tredjeserien som man avslutade första, med rikligt strikande. Så pass att man rullade in 1682 (4-1) och hela 1788! (4-1). Tredje seriens 1788 innehöll naturligtvis flera höga slagningar, som t ex Goliat Olofssons 277 och Thomas Bergqvists 257. Ledning med 12-3 efter tre serier betydde ju också säkrad vinst i matchen.

Men Farmen nöjde sig inte med vinst i matchen utan man ville ju även försöka slå lagets relativt färska klubbrekord från januari. Och för det krävdes knappa 1600 i avslutningsserien. Och det blev en ny rekordslagning då serien resulterade i 1609. Därmed nytt klubbrekord för Farmen - 6638! Och matchen? Jo, den slutade i 15-5 (6638-6260). Farmens och matchens dominat var Pelle med sina 953 närmast följt av Thomas Bergqvist (852), Patrik Bruno (824), Goliat (811) och Graham Burgess (810). Thomas och Thomas "Tott" Frankson (790) var även obesegrade i matchen. Bäst hos gästerna var Bengt Lindström på 867.

Farmen, som spelat riktigt bra efter nyår och vunnit fem av de sex senaste matcherna, ligger dock fortsatt kvar på fjärdeplatsen då de tre framförvarande lagen också vunnit merparten av sina matcher. Kommande helg åker Farmen till Åstorp för matcher mot BK Spiken och gruppledaren BK Ohm. Och då behövs många poäng bärgas för att hoppet om en plats ovan kvalstrecket fortsatt skall kunna nås.

Foto: Jörgen Oksanen

- 59ans farmarlag -