Medlemsinfo FAQ

FAQ

Nedan följer svaren på några av de vanligaste frågorna våra medlemmar ställer. Saknar du något? Kontakta då någon i styrelsen (kontaktuppgifter).

Vad bör man som medlem känna till?

Som medlem i klubben är det din skyldighet att ta del av den information som delges dig. Detta görs huvudsakligen genom klubbens hemsida, vilken är klubbens officiella informationskanal.

Vad innebär spelarkontraktet?

Spelarkontraktet är ett dokument som klargör klubbens och den enskilde medlemmens åtaganden, skyldigheter och förmåner. Spelarkontraktet löper över ett (1) år (säsong).

Vad är det för avgifter i klubben?

Avgifterna delas in i tre åldersklasser, ungdom (upp till 16 år), junior (17-21 år) och seniorer (22 år och äldre). En avgiftsmall finns här för säsongens avgifter. Kontakta kassören för information eller om du har några frågor..

Vilka träningstider gäller?

Klubbens ordinarie träningsdag är helgfria onsdagar, 15 augusti-15 maj, och träningen är mellan kl 17.00 och 19.00. Helgfria fredagar, under samma period, mellan kl 17.00 och 18.00 är det extraträning för i första hand de medlemmar som har träningsabonnemang på onsdagarna. Fredagar inför match mellan kl 17.00 och 18.00 ersätts extraträningen av träning för spelare uttagna till match.

Finns möjligheten till extraträning?

Ja, för alla licensierade medlemmar i 59an finns möjligheten till extraträning på vardagar till halva timpriset, och detta är maximerat till en (1) timme i veckan. Detta gäller året runt, även på sommaren. Under perioden, 15 augusti - 15 maj, är det dock bara möjligt till rabatterad extraträning måndagar, tisdagar och torsdagar. Övrig tid på året gäller inte denna restriktion. Banhyra betalas till ansvarig hallpersonal.

Hur vet man när det är match?

Säsongens spelprogram för klubbens lag finns på klubbens hemsida, under ”Våra lag” och i ”Kalendern”. Har du en smartphone? kan du prenumerera på Kalendern och få klubbens alla aktiviteter, såsom matcher, träningar och möten i telefonen.

Kom man med i laget?

All laguttagning sätts upp på klubbens anslagstavla i hallen senast onsdagen innan helgens ligaomgång. Laguttagningarna skickas också ut via SMS.

Hur meddelar man förhinder att spela match?

Använd dig av ”Kan ej-listan”, som finns på klubbens anslagstavla i hallen. Du bör även meddela UK personligen och glöm inte att meddela ditt förhinder i så god tid som möjligt.

Betalar klubben ut resebidrag/bensinersättning?

Ja, klubben betalar ut bensinersättning vid samåkning till exempelvis bortamatcher eller annat evenemang i klubbens namn. Resebidrag kan också betalas ut till ungdomar och juniorer under 18 år som inte har körkort och bor utanför Hässleholms kommun. Detta för transport till träning och hemmamatcher. Ansökan krävs dock för detta resebidrag, vilket betalas ut i slutet av säsongen.

Sponsrar klubben tävlingsspel?

Ja, klubben sponsrar tävlingsspel, vilket framgår av varje spelares spelarkontrakt.

Hur når klubben ut med information, förutom via hemsidan?

Klubben använder sig av tjänsten "Supertext" för att snabbt nå ut med information. Klubben finns även på Facebook och Twitter, och lägger även ut viss medlemsinformation där.

Uppdaterad: 25 AUG 2018 13:22