Drogpolicy

Varför en handlingsplan mot doping, droger, våld, mobbing?

För att förhindra att doping, droger, våld eller mobbing förekommer i samband med idrottsutövande i föreningen.

Målsättningen med denna handlingsplan är:

Att ge styrelse och medlemmar en tydlig beskrivning av föreningens inställning mot doping, droger, våld och mobbing.

Handlingsplan/regler

Alkoholhaltiga drycker och/eller andra droger får ej medföras till matcher, träningar eller annat idrottsutövande i föreningens namn.

Ingen medlem tillåts vara drogpåverkad i samband med idrottsutövandet.

Om en föreningsmedlem uppträder påverkad av något slag, eller det misstänks att en föreningsmedlem far illa på något sätt, skall alla medlemmar känna sitt engagemang/ansvar och kontakta någon i styrelsen.

Föreningen skall aktivt hjälpa medlem med problem, för att denne skall kunna erhålla professionell hjälp, om så erfordras.

Seniorer skall vara goda föredömen för föreningens ungdomar, både på och utanför bowlingbanorna.

Föreningens medlemmar skall ha respekt för andras olikheter och egenskaper. Därför accepteras inga former av mobbing och rasism.

Föreningens medlemmar skall alltid uppträda sportsligt, och agera med ”fair play” Därför accepteras inga former av fusk eller doping.

Öka kunskaperna hos föreningens ledare om hur alkohol och/eller drogmissbruk upptäcks.

Besök även RF´s hemsida om doping.

Uppdaterad: 24 JUN 2016 14:16 Skribent: Jörgen Oksanen