Bilder från 2018

Vad minns du från 2018? Undertecknad minns 59ans 2018 som ännu ett år med sportsliga framgångar på bowlingbanorna, både nationellt och internationellt. Här nedan är några av dem.

19 januari - Lokaltidningen Norra Skånes årliga pris sedan 1998, NSk-pokalen, tilldelades 59an för andra året i rad. Ett bevis på att man utsetts till bästa förening/klubb i tidningens spridningsområde under 2017.

18 mars - Jenny Wegner nådde sin största individuella framgång på Världs- och Europatouren när hon spelade hem Brunswick Euro Challenge i München. I finalen besegrade hon USA´s Anthony Simonsen. Det skall även nämnas att lillasyster Cajsa Wegner vann kvalet i denna stortävling.

22 mars - 59ans damlag i 3-manna spelade TV-sänd SM-final mot Team X-Calibur BK. En oerhört jämn final som Partillelaget vann med en ynka poäng (423-422). Därmed SM-silver till Cajsa Wegner, Jenny Wegner, Filippa Persson och Britt-Marie Hofvander. Finalen spelades i Skellefteå under SM-veckan.

23 april - Efter flera försök lyckades Jenny Wegner spela hem Europatourens rankingfinal (EBT Masters). Tourfinalen för 2017 års tour spelades i Tilburg, Nederländerna, och Jenny besegrade finskan Sanna Pasanen i finalen. Även på herrsidan blev det svenskt genom Pontus Andersson.

6 maj - Dagen då 59an skrev lokal idrottshistoria. Final i Elitkvalet mot BK Full House i Jönköping, och en finalmatch som gick till skiljeserier. Väl i skiljeserierna var 59an starkast, och man hade tagit sig upp i bowingens finrum - Elitserien.

9 juni - I sitt första EM på seniornivå (Bryssel) spelade Cajsa Wegner hem mästerskapets första guld när singeldistansen avgjordes. Singelfinalen var för övrigt helsvensk då Ida Andersson var Cajsas finalmotståndare. Och vilket mästerskap det kom att bli för den svenska truppen.

15 juni - Ett andra guld på EM blev det för Cajsa Wegner när hon tilllsammans med storasyster Jenny och resten av laget spelade hem guldet i 5-manna. I finalen var man överlägsna Finland, medan det i semifinalen mot Tyskland var betydligt jämnare. Ett rekordartat EM för Sverige, som resulterade i ytterligare två medaljer var för systrarna Wegner.

30 juli - I Detroit, USA gjorde Cajsa Wegner sitt tredje och sista JVM, men också det framgångsrikaste. På första lagdistansen, 2-manna, bev det en bronsmedalj tillsammans med Alida Molander. Semifinalförlust blev det mot USA.

3 augusti - Och på lagdistans nr 2, 4-manna, blev det ytterligare ett brons för Cajsa. De svenska tjejerna förlorade semifinalen mot Sydkorea. Efter avslutat 4-mannakval stod det även klart att Cajsa tagit en fin fjärdeplats i All Event.

15 september - 59ans premiär i Elitserien var även hemmapremiär för säsongen. Lägg därtill att motståndarna var mästarlaget Team Pergamon BC. Matchen slutade förvisso i en snöplig förlust, men vilken minnesvärd folkfest, i en fullsatt Turbanhallen, det var.

14 oktober - Europatouren 2018 avslutades i Oslo, och då det stod klart att Jenny Wegner vunnit touren för tredje gången på de fyra senaste åren. I ärlighetens namn hade hon faktiskt säkrat slutsegern på touren lite tidigare än så.

Några minnen från ett minnesvärt 2018...

Uppdaterad: 02 APR 2018 00:25 Skribent: Jörgen Oksanen

Huvudsponsorer