Hoppa till sidans innehåll

17-årige Casper bärgade dubbla KM-Guld

09 MAJ 2021 09:38
Höstens traditionella KM fick ju av kända skäl ställas in och skjutas på framtiden till ett senare tillfälle. Hoppet om att kunna spela ett KM senare under säsongen fanns naturligtvis. Men skulle det kunna bli verklighet? Jo, det blev det!.
 • Uppdaterad: 09 MAJ 2021 09:38

Men ett KM (Klubbmästerskap) blev det den här säsongen, och då som ett avslut på säsongen. Glädjande var att det både gick att genomföra Coronasäkert samt antalet startande.

Till start kom 17 spelare, vilka delades upp i två spelpass för att kunna hålla rekommenderade avstånd. I första spelpasset tog Casper Olsson ledningen efter tre serier, och behöll sedan ledningen spelpasset ut. Med sina 1280 över de sex serierna var han en bra bit före Michael "Micke" Wegner (1201), som låg närmast.

I andra spelpasset inledde André "Adde" Ekberg bäst. Med sina dryga 660 efter tre serier var han på god väg att sätta riktig press på Casper Olssons ledarresultat. Men det skulle visa sig bli ytterligare en spelare som skulle blanda sig i leken om KM-titeln, även om det inte verkade så i detta skede av KM:et. Junioren Casper Gunnarsson (17 år), som inlett spelpasset svagt (320 efter två serier), spelade sedan upp sig riktigt ordentligt under spelpassets andra hälft. Med den starka serieraden 236-247-254 i serie 3-5 hade han klar vittring på medalj. Ja, kanske t o m på guldet.

Och det skulle även bli en riktigt bra sjätteserie också då han här nådde 242. Detta innebar att han passerade ledande Casper Olsson med 19 poängs marginal (1299 mot 1280). Strax bakom dessa två hamnade Adde på 1268, och därmed var medaljerna i Open-klassen fördelade. Och då både Casper Gunnarsson och Casper Olsson är U21 så hamnade guldet och silvret i U21-klassen även hos dem båda. Bronset hamnade däremot hos Ottilia "Tilly" Gunnarsson (1121).

Casper Gunnarssons bedrift att vinna båda gulden har ju andra juniorer också gjort tidigare år. Dock har väl ingen vunnit på det remarkabla sättet som just Casper Gunnarsson gjorde under lördagen. Efter att ha inlett med 320 gjorde han 979 på de fyra sista serierna, och spelade hem dubbla KM-Guld. Lägg därtill att grabben spelar tvåhändigt. Han förärades naturligtvis också med det relativt nyinstiftade vandringspriset "Spiggens Pokal".

Foto: Montage, Jörgen Oksanen

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

Notiser & Info

 • COMEBACK OPEN Ungdomstävling i Nässjö 13-15 augusti. Begränsat antal startande. Läs mer
 • KURT SÖDERLUND Nyförvärv från BK Borgen i Trelleborg. Läs mer
 • GOTTEJOKER VT2021 Länk till dragningslistan ligger kvar tills vinstutlämningen är gjord. Läs mer
 • GRATIS SOMMARTRÄNING Som medlem i 59an har du möjlighet till kostnadsfri sommarträning. Läs mer (öppettider).
 • BARN BOWLAR GRATIS HLM Kostnadsfri bowling för barn och unga under sommarlovet. Läs mer 

Våra tröjpartners

 • Dizajnstudion
 • Hässleholm Miljö
 • LB Emballage
 • Mint Sportswear
 • Turbanhallen

Läs mer

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +46727484880
E-post: This is a mailto link

Se all info