59an välkomnar juniorerna Tilly, Casper och Casper

20 MAJ 2020 17:05
Idag vid midnatt stängs det första övergångsfönstret, och som vi redovisat tidigare här på hemsidan så har tre spelare valt att lämna 59an av olika orsaker. Tråkigt naturligtvis, men klubben tror sig ändå ha kunnat ersätta dessa flyktade spelare.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2020 17:05

Naturligtvis är inte spelare som Filippa Persson och Eliaz Olsson lätta att ersätta, men de tre spelare som kommer in till nästa säsong kommer 59an säkert ha mycket glädje av när det nu är dags att spika spelartruppen för säsongen 2020/2021 om några timmar. Utförligare info om den aktuella spelartruppen finns här.

Spelartruppen lär dock tyvärr bli lite tunnare än önskat under hösten. En handfull spelare har nämligen valt att avstå höstsäsongen av olika anledningar, och det påverkar givetvis spelartruppen. Men förhoppningar om att få se någon eller ett par av dessa spelare tillbaka på banorna under vårsäsongen finns det naturligtvis.

Men nu fokuserar vi på den trio nya spelare som klubben lyckats knyta till sig till den kommande säsongen. De tre är alla juniorer, och vi börjar med den yngste. Från Osby BS flyttar nämligen 16-årige Casper Gunnarsson, en högerhänt tvåhandsspelare med hög utvecklingspotential. Näste spelare att välkomna är ytterligare en Casper, men med efternamnet Olsson. Casper Olsson kommer från BK Hovet, Tyringe och är 20 år gammal. Under den gångna säsongen har han varit BK Hovets snittbäste spelare, och redan nu är han en klar kandidat till att få spela allsvenskt till hösten.

Tredje spelaren är Ottilia "Tilly" Gunnarsson, kusin till Eliaz Olsson, från BS Hässle. Och av dessa tre är Tilly den som så här långt i bowlingkarriären haft de största framgångarna. 2018 tog hon brons JSM (se fotot), och 2019 fick hon landslagsdebutera på JEM. Från mästerskapet i Wien åkte Tilly bl a hem med två lagbrons. Tilly fyllde i dagarna 19 år.

Tre juniorer med hög ambitionsnivå, framåtanda, träningsflit och viljan att fortsätta utecklas. Skall bli intressant att följa dem kommande säsong. Välkomna alla tre!

Foto: Arkiv/Montage (beklagar att inga användbara bilder på Casper och Casper gått att få fram)

Hässleholms Bowlinghall (Turbanhallen)

Sommaröppet v21-31