Frej, Filippa och Eliaz lämnar 59an

14 MAJ 2020 11:18
Spelarinventeringen pågår nu för fullt i de flesta bowlingklubbarna runt om i landet, så även i 59an. Och om en knapp vecka (20 maj) stängs övergångsfönstret, om man önskar vara spelklar för sin nya klubb till 1 juli.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2020 11:18

59an kan redan nu räkna in både lite nytt, men även lite flytt. Och vi börjar med spelare som 59an tappar till nästa säsong, för att i nästa vecka redovisa nyförvärven.

Och som nämnts ovan så lämnar tyvärr en trio spelare 59an. För Frej Levin Forss blev det tyvärr bara en säsong i 59an, då jobbsituationen gjorde att han ville byta klubb. 20-årige Frejs nya klubbadress är Staffanstorps BK.

Filippa Persson väljer också att byta klubbadress, eller rättare sagt att skriva över sin licens. Nygammal klubbadress blir Spader Dam, där hon hela tiden också spelat under sina år i 59an genom samarbetsavtal. Nu blir det dock enbart spel i Spader Dam. Summerar vi Filippas karriar i 59an så är den verkligen vass. Bl a blev det flera landslagsuppdrag och drygt 15 mästerskapsmedaljer under hennes sex säsonger i 59an.

Den tredje att lämna 59an blir junioren Eliaz Olsson, som väljer att spela för elitserieklubben Kulladals BS nästa säsong. 18-årige Eliaz har utvecklats mycket under sina fem säsonger i 59an, där JSM-guldet 2019 bör vara största meriten.

59an tackar Frej, Filippa och Eliaz för deras tid i klubben samt önskar dem alla lycka framöver.

Foto: Montage, fr v Frej Levin Forss, Eliaz Olsson och Filippa Persson.

E-Bowlaren

Nyhetsbrev SvBf