Hoppa till sidans innehåll

Nyheter - RF-SISU Skåne


Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
Malmö Flyg Förening är en tämligen nystartad förening som inriktar sig på drönarflyg, de har funnits i lite mer än ett år. Det innebär att de startade upp sin verksamhet precis innan Covid-19 tog världen med storm.
 
Det är nu möjligt för RF-anslutna organisationer att aktivera en integration till Visma eEkonomi. Visma eEkonomi är ett helt webbaserat fakturerings- och bokföringsprogram som de erbjuder för att effektivisera vardagen i föreningslivet. 
 
Regeringen gav den 1 april 2021 besked om ytterligare stöd (totalt 1,35 miljarder kronor) till idrottsrörelsen till följd av pandemin. Beskedet innebär att föreningar och förbund snart kan söka kompensationsstöd för januari-april 2021.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 
Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) kunde under höst och vinter söka ett verksamhetsstöd för målgruppen. 179 skånska föreningar beviljades stöd på sammanlagt 2 860 000 kr, inkluderat det tidigare grundstöd de fått á 3000 kr.
 
Helsingborg basketbollklubb är en av föreningarna som har ökat antalet aktiviteter och medlemmar under pandemin. Klubben samverkar med skolor genom Rörelsesatsning i skolan och ett koncept som heter "After School".
 
Minskningen av idrottsaktiviteter eskalerade under andra halvåret 2020. Sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020 jämfört med 2019 varav cirka en miljon av deltagartillfällena skulle funnits i Skåne.
 

#Schysstidrott 2021

(2021-03-08 15:06)
Nu är det dags för vårens temakväll #Schysstidrott – Sexuella övergrepp inom idrotten. Temakvällen är digital den 14 april kl 18-20.
 
Nu kan vi presentera de fyra finalisterna i Årets idrottsförening, RF:s egen kategori i Folkspels Årets Eldsjäl. De fyra finalisterna är: Höllvikens Boxningsklubb, Julle United Dansförening, Västerhaninge IF och Alvik Basket.
 
Succén med Outoor rörelseglädje 60 + fortsätter. Nu under våren 2021 vill vi gärna fortsätta medverka till rörelse och gemenskap och erbjuder denna verksamhet. Är er förening intresserad av att genomföra träningar för målgruppen - hör av er!
 
Vi arrangerar en digital utbildning den 25 februari, där vi vill hjälpa er inför årets viktigaste möte, och hur ni kan genomföra det på bästa sätt.
 
Efter regeringens och Folkmyndighetens besked om att öppna upp idrott- och fritidsverksamhet för gymnasieåldern ger också Region Skåne klartecken för ändrad åldersgräns för idrott inomhus.
 
Riksidrottsförbundet fortsätter satsa på barns rörelse under och i anslutning av skoldagen. I år blir projektet Rörelsesatsning i skolan en del av RFs ordinarie verksamhet. Ett av de nya målen är att år 2025 nått minst hälften av landets...
 
Lagom till vårens aktiviteter kommer nu nya appen för digital närvarorapportering. Ännu enklare för ledare att registrera närvaron.
 
12

GotteJoker VT2021

6 mars - 8 maj

Dragningslista

Våra tröjpartners

  • Dizajnstudion
  • Hässleholm Miljö
  • LB Emballage
  • Mint Sportswear
  • Turbanhallen

Läs mer

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +46727484880
E-post: bk59an@gmail.com

Se all info