Nyheter - RF-SISU Skåne

Idag den 15 januari öppnar vi för nomineringar till Skånes idrottsledarstipendier och samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en kvinna och en man. Sista dagen att nominera är den 25 februari 2022.

Under våren 2022 bjuder fyra sydsvenska RF-SISU distrikt gemensamt in till kostnadsfria digitala utbildningskvällar, med fokus på föreningskunskap. Första utbildning ut är "Inför årsmötet", som hålls den 1 februari.

Rådande nuläge kring Senior sport school kopplat till covid 19 restriktioner. I dagsläget förhindrar inte restriktionerna att senior sport school genomförs.

God jul och gott nytt år

(2021-12-23 11:00)
Håll i, håll ut, var rädda om er!

Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.

Idén med Sport Fitness är att idrottsföreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa på idrotten, men även den som vill stanna kvar i eller komma tillbaka till idrotten och dess gemenskap.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september 2021. I Skåne beviljas 13,9 miljoner kronor till 232 idrottsföreningar.

Från den 1 december 2021 gäller nya regler för tävlingar inomhus med fler än 100 åskådare. Anordnaren av tävlingen måste antingen kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare eller införa begränsningar som exempelvis avstånd mellan åskådare.

Tess Olofsson, elitdomare fotboll, vann Årets Funktionär 2020. Idag fick vi äran att dela ut priset till Tess personligen vilket var passande då vi idag öppnar upp för nomineringar till Skånska Idrottspriser 2021. Klicka här för nominering.

Sedan 2020 är Barnkonventionen lag i Sverige. Idag uppmärksammar vi det och konstaterar att det förstärker idrottsrörelsens egna värdegrunder. Det finns även stöd och hjälp att få i hur föreningen kan arbeta med Barnkonventionen som den röda tråde...

Puls-byn i Degeberga vann Årets Leaderprojekt 2021 i kategorin ”En del av vårt samhälle”. Satsningen har möjliggjort att hela samhället kan utöva fysisk aktivitet och fler kan idrotta hela livet. RF-SISU Skåne önskar stort grattis till priset.

Nu börjar slutet av året att närma sig och det är hög tid att komma igång med registrering av lärgrupper och annan verksamhet föreningen haft under året.

Fysisk aktivitet och idrott har visat sig ha flera positiva effekter på människors hälsa. I Skåne arbetar vi på olika sätt för att människor ska ha möjlighet till idrott hela livet och därmed också må bättre!

Hallidrotter och kampsporter minskade mest i antal aktiviteter under våren 2021. En förödande nedgång märks bland aktiva med funktionsnedsättning där deltagartillfällen minskade med hela 70 procent.

Sedan ett år tillbaka har handbollsklubben HK Malmö lagt ner ett stort och systematiskt folkbildningsarbete för att vara en trygg och säker förening.

Laget som tog brons i Mixed på VM 2021 i Dubai

Bowling & Covid-19

Timebowl - Appen som underlättar för Sveriges bowlare

Om du vill jämföra spelbolag i Sverige följ länken