Hoppa till sidans innehåll

Nyheter - RF-SISU Skåne


I dag kom glädjande besked från nationellt håll. Återigen öppnas det upp för idrottsträning för de yngre barnen. Vi har haft dialog med Region Skåne och nu står det klart att även regionen ställer sig bakom de nationella råden, med vissa...
 

Idéer och inspiration

(2021-01-19 16:04)
I en tid när möjligheten till föreningsledd organiserad träning är begränsad i Skåne fyller vi här på med idéer och inspiration hur man under en period kan ställa om och träna på ett smittsäkrare sätt. Skicka gärna in era bästa tips till oss.
 
RF-SISU Skåne har tagit fram råd och tips kring årsmöten i förening. Det gäller både för traditonella men även digitala årsmöten i tider som dessa.
 
Den 1 januari 2021 började den nya världsantidopingkoden gälla. Antidoping Sverige är utsedd att vara Nationell antidopingorganisation (NADO) i Sverige.
 
Även i pandemitider är det viktigt att visa ideella ledare uppskattning för sina insatser i den skånska idrottsrörelsen. Idag öppnar vi för nominering till Skånes Idrottsledarstipendier 2021.
 
Ny pandemilag, Folkhälsomyndighetens nationella råd och Region Skånes skärpta råd – det är mycket att förhålla sig till innan träningen kan börja. Tillsammans med Mattias Waldeck, bitr smittskyddsläkare Region Skåne, försöker vi räta ut frågetecke...
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under kvartal fyra 2020? Mellan den 15-26 januari är ansökan om kompensationsstöd öppen.
 
Skåne och tre andra sydsvenska RF-SISU distrikt bjuder gemensamt in till fyra kostnadsfria digitala utbildningskvällar under våren. Experter inom skattefrågor, arbetsgivaransvar, juridik och sponsring medverkar.
 
Förtydliganden och uppdaterad information om skärpta restriktioner i Skåne, med anledning av beslut om kommunala nedstängningar av idrottshallar med mera. Uppdaterad 23 december.
 
Förtydliganden och uppdaterad information om de skärpta råden, med anledning av beslut om utomhusträning samt kommunala nedstängningar av idrottshallar.
 
Om ni fått en inbetalning på kontot från Riksidrottsförbundet markerad med LOK är det för att er förening haft ett glapp på aktiviteter jämfört med förra vårterminen på grund av corona. Detta kompenserades i dagarna.
 
Då vi fått många frågor kopplat till avtalsförändringen kommer här lite information. Notera att mejl ska ha skickats till berörda föreningar från Fortnox till föreningens angivna e-postadress i IdrottOnline.
 
Det är många ledare, föreningar och förbund som känner en osäkerhet i hur de ska tolka några råden och riktlinjerna. Vi vill därför ta tillfället i akt att reda ut och förtydliga några av de råd som gäller för Skåne.
 
Skånska Idrottspriser är RF-SISU Skånes egna pris där vi uppmärksammar årets idrottare, ledare, funktionär och förening. Nu öppnar vi för nominering av kandidater för 2020, med ett speciellt "corona-tillägg".
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade idag föreskrifter och nationella allmänna råd som träder i kraft den 14 december. Träning under smittsäkra former och om möjligt utomhus tillåts nu även för de som är 16 år och äldre.
 
12

E-Bowlaren

Nyhetsbrev SvBf

december 2020

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +46727484880
E-post: bk59an@gmail.com

Se all info