2010-talet - 59ans decennium, del 36: När uppföljaren nästan överträffade succén från 2016

29 JUL 2020 10:27
Del 36 i artikelserien "2010-talet - 59ans decennium" minns tillbaka på året 2017 då 59ans Jenny Wegner bl a fick chansen att försvara sin vinst i QubicaAMF Bowling World Cup från året innan. Spelplats för 2017 års upplaga var Hermosillo, Mexiko.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2020 10:27

Den svenska truppen i World Cup 2017 var förutom titelförsvarande Jenny Wegner även James Gruffman (Team Alingsås BC) samt ledaren Peter Ljung. Och Jenny verkade trivas direkt i Mexiko, och spelet flöt på direkt. Efter inledande 192 blev det en 300-ing i andraserien, och ledningen var Jennys. Den tidiga ledningen släppte hon sedan aldrig ifrån sig under kvalspelets 24 serier.

Efter de 24 serierna väntade ytterligare åtta serier innan matchspel väntade för topp 8. Och Jenny fortsatte att spela stabilt och bra även under de sista serierna innan matchspelet. Och en kraftig ledning hade hon också skaffat sig när det var dags för matchspel.

Under matchspelet lyckades dock Jenny inte hålla uppe sin höga resultatnivå från kvalspelet, med något enstaka undantag, utan bakomvarande spelare kom allt närmare. Men trots fem förluster på åtta matcher höll Jenny undan. Till semifinalerna följde förutom Jenny även Rocio Restrepo (Colombia), Krizziah Lyn Tabora (Filippinerna) samt Siti Safiyah Amirah Abdul Rahman (Malaysia).

För svenske James Gruffman tog tävlingen slut innan matchspelet med en slutlig 15:e plats i resultatlistan.

Men för Jenny väntade alltså semifinal mot Malaysias hopp Siti Safiyah. En semifinal som som avgjordes i slutrutorna sedan Jenny gjort ett dåligt förstaslag i ruta 9 som hon inte kunde täcka upp. Siti Safiyah utnyttjade detta och satte strike i både ruta 9 och 10. Därmed tog det slut för Jenny här efter 197-227. I finalen blev det sedan Filippinsk seger sedan Krizziah Lyn Tabora besegrat just Siti Safiyah med siffrorna 236-191. Bland herrarna vann USA´s Jakob Butturff finalen sedan han besegrat Colombias Oscar Rodriguez med 246-201.

Summerar man 2017 års World Cup i Mexiko så kan man inte annat än beundras och imponeras av Jennys prestation. Att vara så nära att upprepa vinsten från året innan (2016) är synnerligen imponerande. Efter total dominans i kvalet hade hon ju inga större problem med att ta sig till medaljspelet trots att hon inte lyckades hålla riktigt lika hög resultatnivå under matchspelet som under kvalet. Med andra ord en stark uppföljare som resulterade i en bronsmedalj.

Brons till Jenny Wegner 2017-11-11 swebowl.se

World Cup: Jenny lyckades inte förvara titeln 2017-11-11 bk59an.se

Inför semifinalerna - de två förstaseedade, fr v Ildemaro Ruiz Jr och Jenny Wegner. Foto: Bowling Digital

Årsmöte 17 augusti kl 19.30