Dubbelt Wegner i Evaturneringen när Cajsa vann före Jenny

09 FEB 2020 22:13
I år var då Evaturneringen tillbaka. En av ett fåtal stora och renodlade damtävlingar i Sverige. Som brukligt avgjordes tävlingen i två klasser, Open och Hcp, på Högdalens Bowlingpalatz i Stockholm.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2020 22:13

På den 39 fot långa oljeprofilen noterades flera starka kvalresultat, bl a krävdes slagning över 1470 för att vinna kvalet i Open-klassen. Resultat som både Joline Persson Planefors (Team X-Calibur BK) och 59ans Jenny Wegner nådde i samma kvalstart. Deras slagningar var 1475 resp. 1471. Totalt nådde bortåt tio spelare över 1350 i nämnda klass. Cajsas 1381 resulterade för övrigt i en femte plats i kvalet.

I söndagens finalspel äntrade Cajsa banorna först av systrarna Wegner. Hon grejade där fortsatt spel genom att som åttonde spelare, med 12 poängs marginal efter fem spelade serier, ta sista platsen som innebar vidare spel. I nästa finalsteg klev topp 4 från kvalet in i finalspelet, däribland storasyster Jenny.

Med 12 spelare kvar i tävlingen väntade sedan ytterligare fem serier, också de från scratch. Och bland de sex som sedan avancerade till matchspelet fanns både Cajsa och Jenny. Cajsa (1177) som tvåa och Jenny (1105) som femma. Cajsa fortsatte sedan att scora högt, riktigt högt i matchspelet. Med sina 1252 vann hon alla sina fem matcher. Lägg därtill 223 i utjämningsserien, och hon noterades för 1475. På samma höga nivå spelade Jenny. Hon nådde här 1464, men vann "bara" tre av fem matcher. Men det räckte med marginal för att ta andraplatsen bakom Cajsa. Trea i Open-klassen blev ytterligare en medlem av Team Sweden, Joline Persson Planefors. Vinnare av Hcp-klassen blev BK Höglands Emma Mewén.

Alla resultat från tävlingen hittar ni på http://evaturneringen2020.meriq.se/dynamic/start_show.asp?tournament=1481.

Foto: Anna Andersson/Eva Wegner, fr v Cajsa Wegner och Jenny Wegner

Årsmöte 17 augusti kl 19.30

Dagordning

Hässleholms Bowlinghall (Turbanhallen)