Farmen räddade poäng i ligaspelets omstart efter stark avslutning

11 JAN 2020 15:54
Idag var det omstart i ligaspelet för Farmen när man på hemmabanorna tog emot BK 62 från Kalmar. Man fick också en kanonstart när man vann inledningsserien med 4-1. En ledning som dock smålänningarna snabbt tog ikapp.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2020 15:54

Farmen, som hade en tung höst, fick som sagt var en bra inledning i omstarten. Första serien var dock svängig, men Farmen lyckades bl a vända en hotande förlust på andra banparet och i totalen i slutrutan. Detta resulterade i 4-1 (1498-1490). Tyvärr kunde inte Farmen behålla sitt övertag så väldigt länge. BK 62 kvitterade nämligen Farmens ledning direkt i andraserien. Detta med god hjälp av en mindre bra serie av Farmen (1-4, 1360-1527).

Farmen lyckades sedan inte hänga på BK 62 när de växlade upp lite till. Det blev nu 1-4 (1479-1602) även i tredjeserien. Och inför avslutningsserien hade BK 62 nu tagit ledningen med 6-9. Alltså en relativt klar ledning för smålänningarna.

Men Farmen gav inte tappt utan kämpade på. Man fick också en bra start när det skulle till att avgöras, och kunde tidigt ta greppet om tre av banparen. Något man även lyckades förvalta på bästa sätt. Med dagens bästa serie när det som bäst behövdes grejade Farmen 4-1 (1572-1487) och 10-10 i matchen. Mycket glädjande med poäng i omstarten, vilket också säkert kan bättra på lagets självförtroende inför kommande matcher. Laget är ju fortsatt i stort behov av poäng. Matchrapport i BITS.

Individuellt idag så gladde först och främst Graham Burgess med sina 842. För övrigt också matchbäst med den slagningen. Även Daniel "Danne" Nilsson var över pari med sina 805. Paret för dagen var annars Jacob Blad och Jacob Rundgren, som spelade till sig tre banpoäng.

Kommande lördag väntar ny hemmamatch för Farmen när Vimmerby BK F kommer till Hässleholm.

Foto: Arkiv

• Olofströms BS
  • Team Clan BK F
  • Team Pergamon BC F

A winner is a dreamer who never gives up.