Seriespelets återstart präglas av smittspridningen

14 JAN 2022 10:50
I helgen (15-16 januari) återstartar det nationella seriespelet. Ett seriespel och en återstart som just nu präglas av smittspridningen av Covid-19. Och så även i 59an där en handfull spelare kanske tvingas avstå helgens matcher.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2022 10:50

Så exakt hur lagen kommer att se ut i helgens matcher vet vi kanske inte förrän senare under dagen/kvällen. Det vi dock vet är att Casper Olsson testats positivt för Covid-19, och därmed inte är disponibel. För 59ans elitlag och Farmen är det annars bortamatcher på programmet i återstarten. Imorgon (läs lördag) åker 59an till Höganäs för ett minisammandrag där matcher mot BK Full House och hemmalaget Höganäs BC väntar. Farmen å sin sida åker till Olofström och Osby på söndagen för matcher mot Olofströms BS F resp. Osby BS.

Oavsett tillgängliga spelare så blir det två svåra matcher för 59an i Höganäs då både Full House och Höganäs är topplag i A-gruppen med ett klart poängmässigt försprång ner till grupptrean Kulladals BS F1. Vi hoppas dock givetvis på poäng med hem. Poäng med hem hoppas Farmen också få på sin söndagsutflykt. Störst poängchans har Farmen troligtvis i Osby där hemmalaget fortsatt jagar sin första tvåpoängare för säsongen.

Även B-laget 59an/Hässle har match denna helg då serierna återstartar. Hemma mot BK Sösdala B på söndag kl 13.20. Starttiderna för 59an i Höganäs är kl 14.20 och 16.20. Farmens matchtider på söndagen är kl 10.00 (Olofström) och 14.00 (Osby).

Foto: Höganäs Bowling

Laget som tog brons i Mixed på VM 2021 i Dubai

Bowling & Covid-19

Timebowl - Appen som underlättar för Sveriges bowlare